Pràctica 3DsMax

domingo, 30 de marzo de 2008

Com que no ting res millor que fer, penjo la pràctica d'Animació feta amb el 3D Studio Max:

We media "Nosaltres, el medi"

jueves, 27 de marzo de 2008

Les coses canvien... i és que fa poc parlàvem de les webs 2.0 i dels blocs, però avui toca parlar d’un tema ben bé molt relacionat.


We media és un llibre escrit per Shayne Bowman i Chris Willis de Media Center, com no, publicat gratuïtament via llicència Creative Commons (en parlarem algun dia). Aquest llibre no ens explica res nou (o si), simplement posa de manifest la futura i actual realitat periodística. Anomenen periodisme participatiu o periodisme 3.0 (units a la moda dels numerets...) al fet que un simple ciutadà pot a través del seu bloc o espai d’ Internet compartir i difondre informació com si fos un veritable periodista.


Com ja he dit abans és molt important l’existència dels blocs ja que han fomentat el interès dels internautes a difondre i analitzar noticies, generar conversacions, debats, crítiques, etc... Aquesta mena de publicacions son cada cop més usuals a la xarxa, absentes de filtres i censures com passa als diaris, i lliures d’expressió totalment. La informació i les noticies formen part d’una experiència compartida i per tant aquesta societat informada, i que sap el que vol, cada cop més pot interactuar, aportar i contribuir al coneixement universal de forma molt senzilla i ràpida (EX: Blogger o Wordpress).


Hi ha una forta confusió i por als medis i cada cop es busca i s’investiga més, i la gent acompanya amb la mateixa confiança tant a professionals com a aficionats. Tot això pot generar molts debats i discussions... "Què ens hem de creure i què no? Ficarem en perill als medis de comunicació? Estem canviant el model de periodisme?"


Al cap i a la fi és això, informem, comentem, creem debats,... Ja formem part del periodisme 3.0 i nosaltres ara som el medi.

- Descarrega el llibre "We media" (Nosotros, el medio - versió espanyol) AQUI.

La campanya electoral ara també a internet...

domingo, 16 de marzo de 2008

"La política cada cop busca més opcions per atraure públic i seguidors, no en tenen prou amb els cartellets que ens hem de tragar al carrer dels seus – no gaire agraciats diguéssim – “jetos”... La opció més globalitzada i més consultada actualment és internet i per tant no hi podien faltar."

Avui m’he dedicat a examinar una mica una de les pàgines més visitades i que finalment ha tingut potser més resposta, parlo del website del partit socialista. L’estructura d’aquestes pàgines és molt semblant i utilitzen el mateix sistema, per tant no cal analitzar una a una, sinó que, amb aquest exemple ja tenim noció de la seva disposició interna comuna.

Utilitzen la portada per les últimes novetats, però forçant la estratègia política partidista, allunyant-se de la pura informació neutral dels fets, i com no, criticar a la oposició i crear polèmica és una de les millors opcions si el que es vol és atraure un bon nombre de públic. L’estil general d’aquestes entradetes o portades és molt semblant a la de qualsevol portal d’internet, normalment inclou noticies amb imatges, molts links de referència, vídeos en primer pla i sobretot enllaços de campanya i de col·laboració. El fan servir com a taulell d’anuncis de campanya “virtual”.

Unes de les propostes més utilitzades són els BLOGS PERSONALS dels principals representants del partit que aporten un caràcter més pròxim a la gent, més humà i personal. Hi han diferents enllaços de campanya com es el cas del weblog col·laboratiu
krme.cat en el qual pots expressar la teva opinió, seguir la campanya en articles i sobretot col·laborar amb el partit.

És veritablement important tota la barra d’anuncis o “banners” que fiquen a la teva disposició de forma visual en forma de propostes col·laboratives.

Com:

  • Participar a la weblog col·laborativa
  • Construir la tanca de campanya (Joc)
  • Crit per a la presencia de votants als mítings
  • Trobalesdiferencies.com (entre ZP i Rajoy)
  • Botiga online
  • Enquestes online
  • Afiliat!! (Per simpatitzants)
  • Organitzacions juvenils com JSC
  • Contacte, escriu-nos!
  • I moltes altres...

Actualment no només actuen mitjançant el blog sinó que com ja vam comentar les webs 2.0 aporten molta més interactivitat i nivell comunicacional i és per això que cada cop més tenim opcions com la TV interactiva o el Podcasting que retransmeten la campanya en directe mitjançant Audio/Video (Streaming)



PD: La publicació al dia següent del llibre blanc de Zapatero a sorprès la premsa i els mitjans, això significa que cada cop tenim més opció a la informació instantània fora de censures però potser també una mica incerta i a vegades... irreal?

Apinyó!! a Com radio?

sábado, 8 de marzo de 2008

Crec que no val la pena explicar gaire cosa d'aquesta nova entrada, simplement escolteu-la! El nou programa de Com radio potser? Apinyó!! Amb Bernat Cócera a la veu i Jaume Creus al Control! Aquest és el 2º programa i tenim l'aportació telefònica de Salvador Carbonell en l'espai de cine. També parlem "apinyó" de la moda dels fotologs i moltes altres coses! Tot el programa en directe i totalment improvizat (sense guió).

No tel pots perdre!!! Mare mevaaaaa xDDD

PD: Podeu escoltar directament del reproductor via streamming o baixar-vos el arxiu directament d'aquest link.

La Web 2.0

viernes, 7 de marzo de 2008

Com ja vaig comentar fa uns dies, la tecnologia no deixa d’avançar i per tant internet no en serà menys. En el cas d’internet caldria comentar (no per obligació eh…) les noves Web 2.0 que més que nova tecnologia, no és res més que un nou concepte o manera d’entendre la navegació. La web 2.0 és el nou sistema d’interactivitat i de comunicació entre usuaris i espais web, i sens dubte un avanç a les webs que cada cop s’imposen de manera més intensa.



Encara recordo quan els espais de la xarxa eren estàtics, és a dir: amb poques actualitzacions, amb poc contingut, simples, sense cap mena d’aportació especial, purament informatives o ni això… Quins temps aquells!!! La veritat és que no fa taaaaant de temps! Però ara per ara les webs han sofert un canvi important i cada cop hi han més espais ja que cada cop és més fàcil crear-se un blog o un weblog personal (Text, fotografia, video,…). Les pàgines treballen per crear una comunicació més intensa amb l’usuari, la seqüencialitat s’ha perdut i és ell mateix qui elegeix quina informació vol, com la vol i fins i tot pot aportar noves idees o modelar la informació a la seva manera.


La navegació és cada cop més fàcil i entretinguda, però la infraestructura interna es complica una mica ja que s’inclouen tècniques d’aplicacions com AJAX, Codis JAVA, sindicació i agregació de dades com és el RSS, suport de comentaris i Post’s, i moltes altres coses que ens sonen a xino però que fan de les Web 2.0 un mon molt interesant i interactiu.

Alguns exemples de Web 2.0 son:

L’ imperi musical s’ensorra?

martes, 4 de marzo de 2008

És estrany que encara cap alt gerent de qualsevol de les 5 grans empreses discogràfiques hagi saltat per la finestra. Suposo que us heu adonat que la tecnologia té una certa habilitat per fugir dels seus problemes de subsistència. Pots provar de contenir-la però sempre s’escolarà i acabarà passant entre els teus dits.

Si no us heu donat comte encara suposo que és qüestió de temps...

Les vendes discogràfiques han baixat un “molt” per cent des de fa pocs anys i la RIAA (Record Industry Asociation of America) ha detectat els seus principals enemics: Internet, les vendes il·legals i “Andy i Lucas”. Vale si, Andy Lucas també és un problema però aquesta guerra ja ha tingut víctimes. Primer va ser Napster i el seu publicadíssim judici i darrera d’ ell van caure AudioGalaxy i moltes altres. Ara per ara les discogràfiques es barallen amb empreses com KaZaA, Morpheus y Grokster. El gran sistema peer to peer (P2P) que no necessita servidors intermediaris sinó que el treball es realitza de tu a tu, compartint arxius de forma totalment legal – de moment clar -.

La tecnologia avança i cada canvi és primordial, ja hem pogut presenciar el canvi dels antics cassetes a CD ara toca fer un altre canvi i és inútil intentar evitar-ho. Moltes empreses intenten evitar el canvi, altres ja pensen en el futur i en adaptar-s’hi. La meva pròpia opinió és que s’ha de fer una proposta de futur, portar el negoci a Internet o destruir per complet la industria i enfocar el seu treball cap un àmbit molt més públic com el marketing i el management.