La Web 2.0

viernes, 7 de marzo de 2008

Com ja vaig comentar fa uns dies, la tecnologia no deixa d’avançar i per tant internet no en serà menys. En el cas d’internet caldria comentar (no per obligació eh…) les noves Web 2.0 que més que nova tecnologia, no és res més que un nou concepte o manera d’entendre la navegació. La web 2.0 és el nou sistema d’interactivitat i de comunicació entre usuaris i espais web, i sens dubte un avanç a les webs que cada cop s’imposen de manera més intensa.



Encara recordo quan els espais de la xarxa eren estàtics, és a dir: amb poques actualitzacions, amb poc contingut, simples, sense cap mena d’aportació especial, purament informatives o ni això… Quins temps aquells!!! La veritat és que no fa taaaaant de temps! Però ara per ara les webs han sofert un canvi important i cada cop hi han més espais ja que cada cop és més fàcil crear-se un blog o un weblog personal (Text, fotografia, video,…). Les pàgines treballen per crear una comunicació més intensa amb l’usuari, la seqüencialitat s’ha perdut i és ell mateix qui elegeix quina informació vol, com la vol i fins i tot pot aportar noves idees o modelar la informació a la seva manera.


La navegació és cada cop més fàcil i entretinguda, però la infraestructura interna es complica una mica ja que s’inclouen tècniques d’aplicacions com AJAX, Codis JAVA, sindicació i agregació de dades com és el RSS, suport de comentaris i Post’s, i moltes altres coses que ens sonen a xino però que fan de les Web 2.0 un mon molt interesant i interactiu.

Alguns exemples de Web 2.0 son:

0 comentarios: