L’ imperi musical s’ensorra?

martes, 4 de marzo de 2008

És estrany que encara cap alt gerent de qualsevol de les 5 grans empreses discogràfiques hagi saltat per la finestra. Suposo que us heu adonat que la tecnologia té una certa habilitat per fugir dels seus problemes de subsistència. Pots provar de contenir-la però sempre s’escolarà i acabarà passant entre els teus dits.

Si no us heu donat comte encara suposo que és qüestió de temps...

Les vendes discogràfiques han baixat un “molt” per cent des de fa pocs anys i la RIAA (Record Industry Asociation of America) ha detectat els seus principals enemics: Internet, les vendes il·legals i “Andy i Lucas”. Vale si, Andy Lucas també és un problema però aquesta guerra ja ha tingut víctimes. Primer va ser Napster i el seu publicadíssim judici i darrera d’ ell van caure AudioGalaxy i moltes altres. Ara per ara les discogràfiques es barallen amb empreses com KaZaA, Morpheus y Grokster. El gran sistema peer to peer (P2P) que no necessita servidors intermediaris sinó que el treball es realitza de tu a tu, compartint arxius de forma totalment legal – de moment clar -.

La tecnologia avança i cada canvi és primordial, ja hem pogut presenciar el canvi dels antics cassetes a CD ara toca fer un altre canvi i és inútil intentar evitar-ho. Moltes empreses intenten evitar el canvi, altres ja pensen en el futur i en adaptar-s’hi. La meva pròpia opinió és que s’ha de fer una proposta de futur, portar el negoci a Internet o destruir per complet la industria i enfocar el seu treball cap un àmbit molt més públic com el marketing i el management.

0 comentarios: