We media "Nosaltres, el medi"

jueves, 27 de marzo de 2008

Les coses canvien... i és que fa poc parlàvem de les webs 2.0 i dels blocs, però avui toca parlar d’un tema ben bé molt relacionat.


We media és un llibre escrit per Shayne Bowman i Chris Willis de Media Center, com no, publicat gratuïtament via llicència Creative Commons (en parlarem algun dia). Aquest llibre no ens explica res nou (o si), simplement posa de manifest la futura i actual realitat periodística. Anomenen periodisme participatiu o periodisme 3.0 (units a la moda dels numerets...) al fet que un simple ciutadà pot a través del seu bloc o espai d’ Internet compartir i difondre informació com si fos un veritable periodista.


Com ja he dit abans és molt important l’existència dels blocs ja que han fomentat el interès dels internautes a difondre i analitzar noticies, generar conversacions, debats, crítiques, etc... Aquesta mena de publicacions son cada cop més usuals a la xarxa, absentes de filtres i censures com passa als diaris, i lliures d’expressió totalment. La informació i les noticies formen part d’una experiència compartida i per tant aquesta societat informada, i que sap el que vol, cada cop més pot interactuar, aportar i contribuir al coneixement universal de forma molt senzilla i ràpida (EX: Blogger o Wordpress).


Hi ha una forta confusió i por als medis i cada cop es busca i s’investiga més, i la gent acompanya amb la mateixa confiança tant a professionals com a aficionats. Tot això pot generar molts debats i discussions... "Què ens hem de creure i què no? Ficarem en perill als medis de comunicació? Estem canviant el model de periodisme?"


Al cap i a la fi és això, informem, comentem, creem debats,... Ja formem part del periodisme 3.0 i nosaltres ara som el medi.

- Descarrega el llibre "We media" (Nosotros, el medio - versió espanyol) AQUI.

0 comentarios: